lördag 27 juni 2009

Nu mönstrar vi på

Nu har vi äntligen mönstrat på mäktiga Götheborg. Imorgon är det avfärd mot Sandefjord i Norge men idag ligger vi stilla i Fredrikshamn som myllrar av liv nu när det är Tordenskiöldsdagar.

Götheborg är i fokus på många sätt här på Tordenskiöldsdagarna. Självklart drar skeppet till sig blickarna bara genom sin närvaro - Ostindiefararen är fler storlekar större än de andra skonarna som ligger här i hamnen. Men dessutom smäller man av ett antal rejäla kanonsalvor med jämna mellanrum och då skakar hela Fredrikshamn av den kraftiga ljudvågen – ingen har missat att Götheborg är här. Precis utanför Götheborg är istället Göteborg (utan h) i fokus. Karin och Cajsa, som fick inviga den här bloggen med de tidigare inläggen, informerar dels om sommarstaden Göteborg och framförallt om tävlingarna – ”lilla och stora Göteborgstävlingarna”. På http://www.goteborg.com/ kan man stoltsera med en riktigt fin vinstlista. Varje stopp får sin egen tävling.

Klockan 16 börjar vårt första arbetspass. Då ska 1700-talskläderna på och första arbetsuppgifterna är helt enkelt att smälta in på skeppet så gott det går för att besökarna ska uppleva hur det en gång var. Hur var man på 1700-talet? Vi får googla först.

Vilka är då vi? Vi heter Johan och Camilla och arbetar alltså både för Göteborg och under den här turen för Götheborg. Oss kommer ni att följa först till Sandefjord och sen vidare till Stavern.

Nu är det dags att byta om!


Fullt med folk utanför Götheborg


Det var ett stort gäng som mönstrade på Götheborg i Fredrikshamn.

/ Johan & Camilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar