söndag 2 augusti 2009

Äntligen framme i Halmstad!

Anders har lämnat Halmstad nu ikväll efter en minst sagt guppig båtfärd från Lysekil och en heldag i det tält vi ställer upp för att visa upp staden Göteborg och Göteborgs Operan. Idag har Ostindiefararen gjort sin första och sista dag för allmänheten i Halmstads hamn under Marin festivalen. Det har varit en solig och fin dag som avslutades med en kortare regnskur. Det är sommar det! Tur att vi svenskar lärt oss vänta in solen. Trots sen ankomst till Halmstad var det inga sura miner utan stor tillströmning av folk som alla visade stort intresse för både skeppet Götheborg liksom alla de andra skeppen på festival området.

Marin festivalen har samlat mestadels större skepp i trä karaktär, men även järn. Några av de modernare båtarna i hamnen under dagen var Elida och Hyundais Super Maxi på 100 fot. Den sistnämnda var även utrustad med en 42 fots mast. För att förstå hur stor denna racerseglare var kan vi jämföra med en Whitbread båt som är på runt 70 fot.




Jag hade turen att få bekanta mig med en riktig sjörövare vid namn Milo. Johnny Depp har fått sig en stand in för framtida Pirates of the Caribbean inspelningar.



Skeppen har gått fram och tillbaka längs hamninloppet under dagen, men höjdpunkten var dock paraden som genomfördes klockan 18.30 på kvällen. Då alla skeppen gick i samlad tropp ut ur hamnen, förbi skeppet Götheborg som för stunden samlat massor av nyfikna turister på däck.



Det har varit kul att få uppleva entusiasmen som infunnit sig hos festival besökarna denna dag. Jag och Anders pratade med många Halmstadbor och de är jätteglada över sin hemstads fina festival.

Nu på kvällskvisten har saker och ting lugnat ner sig från dagens besökaranstormning och det är snart dags för en god nattsömn.

//Oscar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar