måndag 3 augusti 2009

Vila i hamn och festigheter till havs

Mörkret har lagt sig över Halmstad och tillsammans med ett fantastiskt gäng har jag fått avnjuta en god måltid på Grand Hotel Halmstad.

Denna etapp skiljer sig från tidigare etapper då halva besättningen får en dags vila i land. Det har att göra med att båten är abonnerad sen klockan 10.00 idag och fram tills imorgon bitti. En av Sveriges STCC förare har abonnerat båten för sitt 40 års kalas. Det kommer att bli ett praktkalas att minnas för de 40 talet gäster som mönstrat på under ett dygn av festligheter.

Tiden i land har fördrivits på olika håll. Bland annat shopping, men fler är det som har vilat. Besättningen blir snabbt trött av att segla med Götheborg, framför allt i stora vågor. Hängkoj kan göra sömnen ännu svårare att finna. Sjösjuka är ett begrepp som många av dem som mönstrar på över en vecka eller två snabbt får bekanta sig med. Det är stor rullians på jungmän som anmält sig på frivillig basis att ta del av denna 1700-tals historia. Det är verkligen någonting alldeles extra att få gunga fram i haven säger de lekmän jag prata med. Själv lyssnar jag med stora öron och ser mig långt upp i masten om någon dag eller två… förhoppningsvis.

Under gårdagens blogg kunde ni läsa om regnet som förföljt Götheborg under några dagar. Snart skall det dock spricka upp säger diverse väderprognoser och glada bryr vi oss idag inte mycket om det regn som faller över oss. Milo gårdagens sjörövare fick illustrera vad dagens utrustning i Halmstad borde ha innehållit.

I morgon väntar avresa mot Risör i Norge. Med på Ostindiefararen kommer det förutom besättningen även finnas ett filmteam från den Tyska koncernen Spiegel. De är på plats för att filma en kommande film/dokumentär. Hur detta kommer att påverka vår seglats uppåt Norge vet jag ännu inte.

Något som jag dock vet är att det ligger ett oljebälte utanför Norges Sörlandet som troligtvis kommer att påverka vår uppresa till Risör. Återkommer med mer information om detta.

//Oscar

1 kommentar: