torsdag 6 augusti 2009

Onsdag på Ostindiefararen.

Natten var lugn. Havet har slumrat till efter att tidigare ha visat en sämre sida. Idag är det solkräm på och krutröken lägger sig då och då tung över däck. Filminspelningen är i fullgång.

Dagens filminspelning rör sig om slag på skeppet och hissning av segel. Det är som i gamla goda tider, fast med lite mer smink och tillrättaläggande.

Själv har jag gått första vakten klockan 08-12 och varit med i film inspelningen tre timmar av dessa. Det har även blivit en del samtal med den mer rutinerade besättningen. Av Peter som verkar som maskinist har jag fått förklarat att det är många som återvänder för att segla ännu en gång efter att ha smakat på känslan av att navigera världshaven eller kusten runt Skandinavien ihop med detta mäktiga skepp.
Resten av dagen har mitt vaktlag fyllt med vila, solande och bokläsande.


Solning på akter däck


Björn Larsson har dock sovit mindre och fotograferat mer än vad han brukar. Vi är alla förtjusade över dramat som utspelar sig på däck.


Wachtmeister och kapten spelad av Hans ser ut över slagfältet. (Hans verkar som vaktmästare på Ostindiefararen när det inte är filminspelning)


Rolf sitter lugnt, vilande med sitt gevär efter att slaget är över



Stora tankar tänks Kapten. Han ser inte sina jungmän som städar upp och bär bort skadade landsmän.


//Oscar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar