torsdag 6 augusti 2009

Tisdagens händelser efter vi kastade loss i Halmstad.

Vår resa tar oss ut i Kattegatt och förbi Skagerrak redan senare på tisdag kvällen. Under tiden utspelar sig aktiviteter som inte är hör till vanligheterna på Ostindiefararen Götheborg. Klockan 13.00 ganska omgående efter vi lagt loss från hamnen i Halmstad går filmteamet Spiegel igenom vad de planerar att uträtta under vår resa upp mot Norge.

Viking är filmteamets produktionsledare från Sverige och tillika medhjälpare till filmteamet Spiegel. Han har hjälpt till att skapa förutsättningar för dokumentären som nu kommer att ta sina första steg mot färdig produkt. Kristina är hans motsvarighet från Spiegel. De berättar att dokumentären kommer att spegla slaget mellan Sverige och Danmark 1715. För Danskarna leder Tordensköld sina besättningsmän. Wachtmeister har befälet på den svenska sidan.

Kul är att produktionsteamet har valt att jobba med en del amatörskådespelare och statister som de plockar ur besättningen. Det gör att vår segling blir väldigt speciell då många ur vaktlagen får ställa upp framför kameran. Vi besättningsmän jublar givetvis över detta. Det hör ju knappast till vanligheterna att få agera i en 1700-tals film.

Nedan följer några klipp ur tisdags kvällens portfolio:


Segel släpps ut för att fånga den svaga vinden.


Dag håller genomgång av seglen på skeppet. I bakgrunden ses Hampus och Hanna insupa visheten.


Filminspelningen har börjat.


Maja ser till att hålla oss på rätt kurs.


Skymningen faller och det enda vi ser är hav, hav och åter hav samt ett och annat handelsfartyg.

Imorgon fortsätter äventyret...

//Oscar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar