söndag 2 augusti 2009

Kl 07.00, avresa

Det finns alltid att göra, här hissar vi segel, får stablilitet och Götheborg går stadigt i sjön.

Trötta själar efter mötet mellan två hav, Skagerak och Kattegatt.

Anton förbereder för salutering i Halmstad.

Kanonerna ställs i ordning för salutering, tungt arbete.

Det gäller att hålla för öronen när det saluteras.


Nu är vi på väg, Lysekil försvinner sakta akter över. Solen skiner och det blåser en svag vind. Vi går med motor till Islandsberg därefter sätter vi kurs rakt ut till havs. Vi är flera som är lite oroliga över hur vi skall hantera den gamla sjön. Det behöver vi inte fundera över så länge. Värst blir det när vi är mellan Skagerak och Kattegatt, Götheborg rullar ordentligt och vi är många som mår illa. Knäckebröd och vatten delas ut för fullt, en del somnar för att försöka häva sjösjukan. Kapten ger order om att sätta segel. När vi seglar på Kattegatt blir havet lugnare och att flera segel är uppe gör att skeppet rör sig bättre i sjön.

Sjösjukan har börjat lägga sig för de flesta, en del sover, läser eller bara pratar med varandra. Ett lag arbetar hela tiden på däck, när jag skriver så skall ett lag upp i masterna för att sätta fler segel. Nere på kanondäck städas det och i köket förbereds det för chokladpudding och kaffe, tror att det flesta har stor aptit nu när det har blivit bättre förutsättningar. Just nu kan det nog inte bli bättre segling, Vinga siktas, solen skiner, havet rör sig varligt och vinden är ca 6,5 sekundmeter.

Har precis fått reda från kapten att vi kommer att angöra Halmstad klockan 10.00.
Halmstad Marinfestival pågår mellan den 30 juli - 2 augusti, läs gärna mer på Halmstad kommun hemsida. (www.destinationhalmstad.se).
Efter arbetet i tältet kommer jag att mönstra av och vidare på nya äventyr…
Passar på att tacka för mig, det var otroligt roligt att träffa alla vänliga människor som har varit med på denna rutten.

Syns i tältet och på Götheborg!

//Anders

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar