tisdag 4 augusti 2009

Avfärd mot Risör i Norge

Nu lägger vi loss äntligen loss igen efter att ha tagit emot dem som under festligheter har seglat Götheborg mellan måndag och tisdag morgon.


Ostindiefararen såg majestätisk ut när den sakta men säkert tog sig in mot Kattegatt hamnen.


Utlåtanden kring seglatsen var mycket glada och entusiastiska. Lättade var de dock att stiga i land klockan 10.00 i morse.


Tilläggningen gick strålande på grund av bra team work från landsbesättningen och dem som seglat under natten. En tidsenlig besättningsman är mycket nöjd.

Torsten, Jonas och Patrik några av de Jungmän som vilat upp sig ses springa längs kajen för att hala in Götheborg på bästa sätt.


Emil en av vaktledarna har rutin på att lägga fast landgång och snart därefter när uppställning och uppräkning av besättningen är klar bär det av i lugna vatten mot Risör. Själv har jag fått mitt skeppsnummer som blev nummer 8. Jag ingår därmed i Johannes vaktlag.


Klockan 13.00 kommer det Tyska filmteamet gå igenom vad filminspelningen kommer att innebära för besättningen ombord. Det kommer säkerligen att bli mycket spännande då sablar och annan bestyckning burits ombord.

//Oscar

1 kommentar:

  1. Låter jättespännande med en filminspelning!

    SvaraRadera