tisdag 14 juli 2009

Efter regn kommer sol

Just nu råder ett skönt lugn ombord. Solen skiner, seglen hänger på tork, och vi har sett späckhuggare och något vi tror var havsutter. Annat var det imorse men det är redan glömt. Vi går längs med norska kusten och befinner oss i skrivande stund (måndag 14:15) enligt Chief Officier Torben mittemellan Målöj och Bergen.

Det ligger ytterligare ett regnväder förut men svårt att bedöma när det dyker över oss. Hm, får vara beredd på att snabbt springa in med datorn. Lite mindre än två timmar till nästa vakt nu. Håller tummarna för att inte hamna i byssan, vill inte ner och diska nu när det äntligen är fint väder och det vankas riggklättring och segelsättning…

Väcktes imorse 03:15 och här ombord sker detta enligt en särskild ceremoni. Försiktigt öppnas dörren till din mörka skans och någon från förra vakten säger med mjukast möjliga stämma; ”God morgon. Klockan är 03:15, det är dags att vakna. Idag är det lite blåsigt, och duggregn så ta på dig varmt. På tre tänder jag ljuset. En, två, tre”. Hade gärna haft det så hemma också, minus det där med regnet förstås.

/Cecilia

2 kommentarer:

  1. Det går att ordna.

    SvaraRadera
  2. Hei!
    Var å så båten da dere var i Ålesund, utrolig fin! Det må være en utrolig opplevelse å få bli med, som dere skriver har dere ganske rare vakter. Det er nok til tider tøft, men det er nok noe dere vil huske for resten av livet!

    SvaraRadera