lördag 4 juli 2009

Nu är vi i Stavern

Efter att ha bytt av Camilla och hennes barbordsgäng vid midnatt var det dags för mitt vaktlag att återigen styra skeppet under ett nattpass. Tidigare under kvällen lämnade vi Sandefjord under sedvanlig pompa och ståt.

Så här långt under resan har vi haft väldigt lite vindar – därför var det positivt och spännande att det den här natten var bitvis hård vindar. Himlen var mörk och man kunde se hur regnet närmade sig. Med jämna mellanrum lystes himlen upp av ett åskoväder som drog förbi straxt jämte oss. Götheborg krängde betydligt mer än vad den gjort tidigare och man fick en liten känsla av hur det är att segla på de stora haven, man förstår att sjösjukan är ett ständigt aktuellt ämne här - det behövs inte jättemycket vind för att gungningen ska vara igång.

Efter att ha justerat några mastbommar ägnade vi en del av vårt pass åt klättring i riggen. Om senaste klättringen var magisk med öppet hav, klarblå himmel och lysande sol var den här klättringen mer spännande och cool. Det gungade rejält där uppe och jag nådde nästan toppen av stormasten. När man tänker efter kanske inte den bästa idén att klättra upp i en 47 meter hög mast med tanke på blixtovädret, men allt gick bra!

Straxt efter 4 på morgonen var det dags att lägga sig igen för några timmars sömn innan vi skulle anlända Stavern före lunch. Ångrar lite att man gick och lade sig när man får höra att vaktpasset efter oss sett både delfiner och en val under sin vakt!


Nu när jag skriver detta är vi i Stavern. Här är det stekande hett och man lider lite med alla 1700-tals klädda damer och herrar som är med och deltar i festligheterna som pågår i denna vackra by. Vi återkommer med en rapport från Stavern senare!

/ Johan



Nio av den 15 personer starka styrkan i styrbords vaktlag


Färgglad himmel när solen är på väg upp


Vackert när vi närmar oss Stavern


Mottagandet i Stavern

1 kommentar:

  1. Det ser verkligen underbart ut! Måste ha varit ett häftigt äventyr!

    SvaraRadera