tisdag 7 juli 2009

En ovan början

Livet ombord på denna etapp har startat. Jag har blivit medlem i midskeppsvakten och har arbetspass mellan 4 – 8 och 16 – 20.

Första natten var såklart lite speciell. Jag sov inte speciellt bra i min hängkoj så när vi väcktes kl 3:15 så var man ganska mör. Efter ett ha fått i oss lite i magen så började vårt första pass ombord. Jag blev tilldelad att vara utkik. Det var en väldigt rofylld uppgift men ack så viktigt. Det gäller att hålla utkik efter skepp som ligger i vår färdriktning och även efter eventuella containrar som kan komma flytande.

Det är en väldigt speciell känsla att gå upp på däck relativt nyvaken och mötas av synen av oändligt hav på babord sida och Norges kust på styrbord sida. Ingen helt vanlig syn.

Vi har vinden emot oss så vi får gå på motor och det verkar som att det kommer att bli ännu tuffare vindar när vi rundar Norges syd spets och ska färdas uppåt mot Ålesund. Som det ser ut nu så kommer motvinden att fortsätta då och antagligen bli ännu starkare så det kommer att gunga rejält. Ingen sjösjuka här ännu infunnit sig. Peppar peppar.

/ Kristian

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar