fredag 17 juli 2009

Inspirerade av förstaklassigt hantverk styr vi skutan mot Farsund

Det är lätt att tycka om tillvaron ombord. Som föregående bloggare skriver är det ett intressant team man jobbar med vilket gör att vistelsen här blir väldigt trevlig. Staden Stavanger höjer trivselgraden ytterligare då man möts av gladlynta människor i en mysig hamn med underbart väder. Än trevligare blev det vid en av gårdagens alla fikaraster då borgmästaren bjöd på kakor, tårtor och annat tilltugg. Trots att det visserligen inte är rabatterade priser för oss svenskar som är på besök i Norge så ligger Stavanger högt upp på listan!

Efter dagens lunch fick ett gäng av oss chansen att följa med på en båttur till Engöyholmen där man tillverkar klassiska träbåtar. Vissa delar av fabriken är renoverade och uppbyggda på samma vis som förr, men stommen är densamma som för drygt 200 år sedan. Fantastiska miljöer med duktiga hantverkare som tar fram charmen med gammalt hederligt båt byggande.





Ikväll lämnar vi kajen 21:30 och styr kosan mot Farsund där vi beräknas vara framme på söndag eftermiddag runt fem. Farsund är en liten stad med cirka 9000 invånare och en populär plats för seglare på sommaren, hamnen har flera år i rad korats till Norges bästa gästhamn. Vi hoppas därför på mycket båtar och människor vid kajen då vi glider in.

/Niklas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar